Hos oss…

Hjärtligt Välkommen till oss!


 

_MG_6041
Souvastoast
_MG_6085
Tempererad rensrostbiff med korv på renhjärta

Hos oss finner ni äkta och smakrik mat av de bästa råvaror fjället har att erbjuda. Vi lagar all mat från grunden och vill att du som gäst ska känna att vår mat gör gott i din kropp

Nikon-juni-2014-051.jpg
Kalvning Maj -14
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vårflytt vid Dörrsjöarna
Vi är ett samiskt turist företag som finns innom Tåssåsens sameby i byn finns 13 rennäringsföretag som tillsammans äger 5500 renar. Renarna vistas och betar i Lunndörsfjället, Anarisfjällen och Oviksfjällen om sommaren Vinterbetet sträcker ända ner mot Gillhov, Älvros och Ytterhogdal Jag Elaine som driver detta tillsammans med renskötaren Thomas Johansson i Glen , jag är utbildad kock och har jobbat 15 år som det, sista 7 åren har jag arbetat på Systembolaget, mat och dryck är absolut det viktigaste tycker jag….Thomas är uppväxt i Tåssåsen sameby och jobbar med renskötsel på heltid.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Thomas kör med Niko

En av de viktigaste förutsättningarna för oss är äkta råvaror…vi lagar all mat från grunden och ser till att vi alltid vet vad vi serverar och vad som finns i det vi serverar. Vi använder främst det vi själva har att tillgå som ren, älg, öring, röding bär, örter och kantareller… För att visa detta är vi också medlemmar i Slow Food Sapmi  äkta mathantverk, rent, gott & rättvist.

För andra året i rad finns vi med i White guide läs gärna på:

www.whiteguide.se    

white-guide-logo-small                                                                
Vi erbjuder dig samiska smaker och äventyr i Oviksfjällen… Vi finns i Glen som är ett lappläger 5 mil från Persåsen om ni åker fäbodvägen eller 3 mil från Börtnan om ni åker fäbodvägen/Persåsvägen från det hållet. Bo i våra nyrenoverade stugor, välj dina äventryr och ät gott av våra exklusiva råvaror.

064
En fin januaridag
Du väljer själv hur just dina dagar hos oss ska se ut…fiska, jaga, hjälp till att sköta renarna eller bara njut av lugna dagar på fjället. Vi erbjuder allt från självhushåll till helpension….

4 reaktion på “Hos oss…”

 1. Hallo,
  I sent an email more then a month ago – via facebook and then on this form.
  I am a tour operator I am interested at the ”holydays package”, but maybe you did not receive the email -or – of course – you are not interested to collaborate with a foreign partner. I have ”discover you” from ”Slow food ” ”Terra madre” in my home town -Italia and Torino.
  Anyway – any type of answer it would be nice – also in swedish
  thanks a lot
  Regards
  Luisa Trojanis

Kommentera

En till WordPress-webbplats