_MG_6041

Äkta Mat Meny Våren 2018

Samisk Avsmakningsmeny 1395 kr/ person

Souvas

Dryckespaket finns som tillval, lokala drycker till största del såväl alkoholfria som med alkohol

Vi erbjuder avsmakningsmeny kl 19.00 på fredagar. Minimum 4 personer och förbokas senast 7 dagar innan

Vi börjar vår avsmakningsmeny ute (hos renarna i hagen, vintertid) och vill därför att du som gäst har varma kläder och skor, gärna mössa och vantar(vintertid) Sedan går vi in och sätter oss till bords.  Menyn avslutas sittande på renskinn på golvet och vi önkar också därför få veta om du/ ni ej har möjlighet att sitta på så sätt.

Hjärtligt välkommen till en spännande mat och kulturafton hos oss!

IMG_3722
Syrén sorbet med ljungblommor

 

Vintermeny 2018

Mountain and Sapmi
Cloudberries, reindeer, juniper and trout. The sapmi terroir is wild with a hint of fleeting summer. The Swedish mountains are a rugged place. The people who lives here have learned to make food out of the things who grow in the mountain. We herd reindeer, fishing and hunt elk.
ELAINE ASP After working as a chef for 15 years, Elaine started the restaurant, Hävvi I Glen in the mountains of northern Sweden. Together with Thomas, a reindeer herder , they pick, cath and hunt most of their ingredients; the rest they buy from local producers. The restaurant has been nominated for many awards.
THOMAS JOHANSSON The reindeer farming of Hävvi I Glen use traditional Sami methods. All products are locally farmed and processed in harmony with nature and based on generations of experience.
9-rätters Samisk avsmakningsmeny 1395 kr/ pers Min 4 pers Förbokas 7 dagar innan
Dryckespaket 795 kr

A la Carte Meny

Starters/Förrätter

Gampa-suele. Blodplättar av renblod med frasiga kanter serveras med en sås av renflott, souvas & messmör. Serveras med en kompott på späda fjällbjörkskott, hjortron & lingon

Pancake of reindeer blood with a sauce of souvas and whey. Served with a compote of delicate birch shoots, cloudberries and lingonberries
135 kr/ 195 kr

Viltpaté på ren, älg och hjort från Oviksbygden serveras på smörstekt blodbröd, rödlöksmarmelad och smågurkor

Paté of moose, reindeer and red deer on crispy bloodbread, onionjam and cucumber

135 kr

Kåtarökt röding och öring, friterad kvanne, havtornsreduktion, emulsion på ciderättika och dill, bakat märgben av ren och friterat fiskskinn och fjällets hjortron

Smoked Mountain char, seabuchtorn, fried angelica, mayonnaise at applevinegar. Roasted marrow, fried fishskinn and cloudberrys
155 kr

Tataki på renfilé marinerad kantarell, friterad rödlök, kvanne & brynt smör emulsion, krispigt blodbröd, picklad rödlök, gravad rödingrom och riven gravad äggula

Tataki at reindeer filét, chanterelle, fisheggs from char, herbs emulsion, fried onion, krispy bloodbread, pickled onion and marinated eggplum
175 kr

Main Course/Varmrätter

Suovas Leipie. Lättstekt och tunt skivad Suovas från renstek serveras på ett surdegsbröd , ostcreme på Gårds ost från Rastens Mejeri, blåbärschutney och droppade havtorn

Lightly fried and thinly sliced Suovas from reindeer meat served in a sourdough bread , salad, vegetables, blueberrys and a cheesecreme
195 kr

Flippi´n Glen Saftig älghamburgare( alt halloumiburgare från Rastens) i briochebröd, sallad, picklad lök, colslaw dragonmajjo, jalapenoketchup och egna pommes på Rödöpotatis

Moose burger or halloumiburger in briochebread , pickled red onion, dragonmayonnaise, jalapeno ketchup and pommes att Rödö potatoes
215 kr

Långbakad kålrot i variation, chevrecremé , rostade solroskärnor, småbladig sallad och brynt smör. Krispigt fröbröd

Long baked swede in the variety, roasted sunflower seeds, goat cheese creme, salat and browned butter
215 kr

Krämig fisksoppa på fjällfisk och torsk från Åre atlantfisk, musslor och räkor. Serveras med kvannegratinerad gahkoe

Creamy fishsoup with mountain fish, shrimps and blue mussels. Samie bread with angelica

245 kr

Traditionellt köttkok av ren, serveras i buljong med klimp, rimmad tunga, rotfrukter och pepparotscremé. Korntunnbröd från Börtnan

Reindeer meat in broth witch salted tongue, dumplings,  vegetables and horseradish cremé

245 kr

Färsk Torskrygg från Åre atlantfisk
Rimmad och bakad torskrygg serveras med brynt smör & gravad rödingrom. Till serveras en syrlig sallad på tomat, sockerärta och dill. Ljuvlig puré på palsternacka
Cod from Åre atlant fish with marinated fisheggs, browned butter, tart salat with tomatoes, peas and herbs, cremy parsnip
275 kr

Tempererad suovas långbakad kålrot i variation, blåbär och stuvad svart trumpetsvamp, toppas med knaprig älgmule

Tempered suovas with slow baked swede in variation, spring vegetables, blueberries and cremy black chantarelle and crispy elknose

395 kr

Fjällets Plankstek Tempererat ren med ljuvlig duschess smaksatt med Gårdsost, kaffe & rödvinssky, souvaslindad haricote verte, bakad tomat och kvannepestosmör

Temperate reindeer with lovely duschess flavored with cheese from Rasten, coffee and red wine sauce, souvaslindad haricote verte, baked tomato and angelica butter
395 kr

Desserter

Enbärs brulé med fjällets hjortron maräng med pollen och sorbet på hjortron och havtorn
Brulé at juniperberries whit cloudberry, meringue and sorbét at cloudberry and seabuchtorn
165 kr

Tartelette fylld med svartvinbärscurd toppad med schweizisk maräng och egen råmjölksglass
Tartlette at black currant meringue and colostrum ice cream
175 kr

Ostbricka med 3 av Rastens ostar, gåmpamarmelad, blåbärsmarmelad och frökex

3 cheese from Rasten, gåmpa jam, blueberry jam and crackers

175 kr

Kafferep på mormors vis 7 sorters hembakta småkakor

70 kr

Kaffeost och kaffe

85 kr

8 reaktion på “Äkta Mat Meny Våren 2018”

  1. Hej! Vi tänker äta middag hos er någon gång under sommaren, troligast i juli. Menyn låter läckert, fast vad vi förstå kommer några förändringar under sommarsäsongen. Säkert något annat smackligt.
    Vi har inte planerat helt klart, men ni verkar vara långt ifrån…någonstans! Går det att övernätta en enda natt hos er? Jag hittar bara liksom jaktpaketer…. Antagligen i Vecka 27 någon gång….

  2. Hej !
    Vi längtar jättemycket efter att få komma upp till er trevliga restaurang och få äta den fantastiskt goda maten.
    Vi besökte er några gånger sommaren 2016 och det gav mersmak. helt klart värt en resväg på 40 mil :)

  3. Hej! vi tänkte komma och äta den 6 Juni 4 pers ! Har ni stängt då eller är det öppet ?

    Skicka ett enkelt svar , Tack !

  4. Vi önskar 3 rätters middag för 4 vuxna och barn 4 år. Vi har även med oss en 8 mån baby. Vi önskar äta lite tidigare ca 17-1730 med en enklare varmrätt för 4 åringen.
    Fungerar det någon dag 20 -22 i april?
    Claes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>