Äkta Mat Meny 2020

Samisk Avsmakningsmeny 1595 kr/ person

Souvas

Dryckespaket finns som tillval, lokala drycker till största del såväl alkoholfria som med alkohol

Datum våren 2020

Fredag 6/3 kl 17.00

Lördag 28/3 kl 17.00 Fullbokad!

Fredag 3/4 kl 17.00

Hjärtligt välkommen till en spännande mat och kulturafton hos oss!

IMG_3722
Syrén sorbet med ljungblommor

Mountain and Sapmi
Cloudberries, reindeer, juniper and trout. The sapmi terroir is wild with a hint of fleeting summer. The Swedish mountains are a rugged place. The people who lives here have learned to make food out of the things who grow in the mountain. We herd reindeer, fishing and hunt elk.
ELAINE ASP After working as a chef for 15 years, Elaine started the restaurant, Hävvi I Glen in the mountains of northern Sweden. Together with Thomas, a reindeer herder , they pick, cath and hunt most of their ingredients; the rest they buy from local producers. The restaurant has been nominated for many awards.
THOMAS JOHANSSON The reindeer farming of Hävvi I Glen use traditional Sami methods. All products are locally farmed and processed in harmony with nature and based on generations of experience.
9-rätters Samisk avsmakningsmeny 1595 kr/ pers Min 4 pers, bokningsavgift 500 kr/ person.  Förbokas senast 10 dagar innan, avbokning 7 dagar innan utan avgift
Dryckespaket 795 kr

NY a la carte för vårsäsongen 2020 kommer att släppas 13/2 2020

Förrätter/Starters

Frasig blodpannkaka på renblod serveras med en sås på messmör och renfett toppas med en kompott på hjortron, lingon och björkskott

Blood pancakes with whey butter sauce an preserved raw berries

190 kr

Dryck: Lingonnektar eller Black nirvana

Ljuvlig fjällfisk tataki Småbladig sallad med en tataki på fjällfisk, smörslungade gula kantareller och sparris, frierad jordärtskocka, emulsion på jaåmoe, havtornsredukton toppad med picklad kvanne och fjällets hjortron

Tataki with mountain fish salad with chanterelles, asparagus, sea buckthorns reducion, emulsion with jaåmoe and cloudberries

225 kr
Dryck: Havtornsnektar eller Nec Pinot grigio

Krämig trattkantarellsoppa toppad med Rastens syrade grädde och soltorkat renkött Serveras med kvannepestogratinerad gaahkoe

Chanterelle soup with cream and dried reindeer meat, gaahoe gratinated with angelica pesto

215 kr

Dryck: Lingonnektar eller Barbera d´alba

Tataki på renfilé marinerad kantarell, friterad rödlök, kvanne & bryntsmör majjo, krispigt blodbröd, picklad rödlök och gravad rödingrom och riven gravad äggula

Tataki with reindeer strip loin, crispy blood bread, cured trout roe, chanterelles sautéed in butter and flakes of cured yolk
225 kr
Dryck: Los Tilos

Kötträtter vintern 2020

Suovas Leipie. Lättstekt och tunnt skivad Suovas från renstek serveras på ett surdegsbröd, ostcreme på ost från Skärvången , blåbärschutney och droppade havtorn

Lightly fried and thinly sliced Suovas from reindeer meat served in a sourdough bread, salad, vegetables, blueberrys and a cheesecreme, seabuckthorn
245 kr

Dryck: Blåbärsnektar eller Boina Portugal

Flippi´n Glen Saftig Älghamburgare alt. Halloumi burgare från Rasten i briochebröd, sallad, picklad lök, coleslaw i dragonmajjo, jalapenoketchup och egna pommes på Rödöpotatis

Moose burgers or halloumiburger on brioche bread , pickled red onion, tarragon emulsion, jalapeno ketchup and french fries att Rödö potatoes
245 kr

Dryck: Klövsjöbrygd eller Barbera d´alba

Gurpi (trollkorv) Skivad och tempererad serveras med betor, primörer och rotselleripuré, lingon och örtig sallad med syrligt äpple

A variation on Gurpi with celeriac and lingonberries, topped with tart apples
315 kr

Dryck: Los Tilos cab sauvignon

Tempererad Suovas serveras med potatisgratäng och primörer vår egna korv, blåbärssky, knaprig älgmule & kvannepestosmör

Reindeer suovas , blueberry sauce, potato gratin angelica pesto butter and crispy elk nose
345 kr

Dryck: Klövsjöbrygd eller Rosa cab

Fjällets plankstek med rödingfilé , ljuvlig duschesspotatis, sparris, märgsmör med ängsyra och beurre blanc och bakad tomat

Mountain plank steak at mountain fish with lovely duchesse potatoes, marrow butter and creamy sauce, baked tomatoe and aspargus
345 kr
Dryck: Havtornsnektar eller Vermentino

Fjällets plankstek Tempererat ren med ljuvlig pommes duschess smaksatt med ost från Skärvången, kaffe & rödvinssky, souvaslindad haricote verte, bakad tomat och kvannepestosmör

Tempered reindeer with lovely pommes duschese flavored with Skärvången cheese, coffee and red wine sauce, souvaswrapped haricote verte, baked tomato and angelica butter
395 kr

Dryck: Klövsjöbrygd eller Rosario cab sauvignon

Desserter
Vattlingon med maräng, variation på lingon och kondenserad mjölk serveras med tjockmjölk tillLingonberries in water with meringue, caramelized milk and lingonberry variation
145 kr

Enbärsbrulee med fjällets hjortron och kanderad kvanne, serveras med cappuccino glass från Kossan
Juniperberry in brulee and cloudberries
180 kr

Tartelette fylld med svartvinbärscurd toppad m maräng och citronglass från Kossan i berg
Blackcurrant tartlet with meringue and lemon ice cream from Kossan I Berg
185 kr

Egna Pizzor

1-2 personers 255 kr
3-4 personers 365 kr
Egen Tomatsås och mozarella på alla pizzor
Köp till vitlökssås 15 kr
Vaerie
Egen Souvas av ren, tunt sidfläsk från Änge, trattkantareller, rödlök, grönkål, och tomat
Biejjie
Marinerad, strimlad älgstek, paprika, rödlök och färska chapinjoner
Aske
Chevreost, blancherad rödbeta, ruccola, solrosfrön och ringlad honung från Borgen i Oviken

 

 

8 reaktion på “Äkta Mat Meny 2020”

  1. Hej! Vi tänker äta middag hos er någon gång under sommaren, troligast i juli. Menyn låter läckert, fast vad vi förstå kommer några förändringar under sommarsäsongen. Säkert något annat smackligt.
    Vi har inte planerat helt klart, men ni verkar vara långt ifrån…någonstans! Går det att övernätta en enda natt hos er? Jag hittar bara liksom jaktpaketer…. Antagligen i Vecka 27 någon gång….

  2. Hej !
    Vi längtar jättemycket efter att få komma upp till er trevliga restaurang och få äta den fantastiskt goda maten.
    Vi besökte er några gånger sommaren 2016 och det gav mersmak. helt klart värt en resväg på 40 mil 🙂

  3. Vi önskar 3 rätters middag för 4 vuxna och barn 4 år. Vi har även med oss en 8 mån baby. Vi önskar äta lite tidigare ca 17-1730 med en enklare varmrätt för 4 åringen.
    Fungerar det någon dag 20 -22 i april?
    Claes

Kommentera

En till WordPress-webbplats