Äkta Mat Meny

Samisk Avsmakningsmeny 1395 kr/ person

Souvas

Dryckespaket finns som tillval, lokala drycker till största del såväl alkoholfria som med alkohol

Vi erbjuder avsmakningsmeny kl 17.30 följande datum: 16/3 och 13/4 Minimum 4 personer och förbokas senast 7 dagar innan

Hjärtligt välkommen till en spännande mat och kulturafton hos oss!

IMG_3722
Syrén sorbet med ljungblommor

 Vintermeny 2019

Mountain and Sapmi
Cloudberries, reindeer, juniper and trout. The sapmi terroir is wild with a hint of fleeting summer. The Swedish mountains are a rugged place. The people who lives here have learned to make food out of the things who grow in the mountain. We herd reindeer, fishing and hunt elk.
ELAINE ASP After working as a chef for 15 years, Elaine started the restaurant, Hävvi I Glen in the mountains of northern Sweden. Together with Thomas, a reindeer herder , they pick, cath and hunt most of their ingredients; the rest they buy from local producers. The restaurant has been nominated for many awards.
THOMAS JOHANSSON The reindeer farming of Hävvi I Glen use traditional Sami methods. All products are locally farmed and processed in harmony with nature and based on generations of experience.
9-rätters Samisk avsmakningsmeny 1395 kr/ pers Min 4 pers Förbokas 7 dagar innan
Dryckespaket 795 kr

Starters/Förrätter

Gampa-suele. Blodplättar av renblod med frasiga kanter serveras med en sås av renflott, souvas & messmör. Serveras med en kompott på späda fjällbjörkskott, hjortron & lingon

Crispy blood pancakes with whey butter sauce and preserved raw berries and dried birch buds
135 kr/ 195 kr

Dryck: Black Nirvana Klövsjö

Ugnsbakat märgben av ren serveras på krispigt blodbröd, picklad rödlök och gravad rödingsrom

Baked marrowbones with blood bread, trout roe cured with salt and sugar and pickled red onion

135 kr
Dryck: Yellow Nirvana Klövsjö

Trattkantarell soppa serveras med börting på kex och jåamoe kräm toppad med friterad jordärtskocka

Soup of chanterelle with salted trout at crackers and jåamoe sauce
155 kr
Dryck: Vermentioni Sardinien

Tataki på renfilé marinerad kantarell, friterad rödlök, kvanne & bryntsmör majjo, krispigt blodbröd, picklad rödlök och gravad rödingrom och riven gravad äggula

Tataki with reindeer strip loin, crispy blood bread, cured trout roe, chanterelles sautéed in butter and flakes of cured yolk
175 kr
Dryck: Los Tilos

 

Main Course/Varmrätter

Suovas Leipie. Lättstekt och tunnt skivad Suovas från renstek serveras på ett surdegsbröd, ostcreme på Gårds ost från Rastens Mejeri, blåbärschutney och droppade havtorn

Lightly fried and thinly sliced Suovas from reindeer meat served in a sourdough bread, salad, vegetables, blueberrys and a cheesecreme, seabuckthorn
195 kr
Dryck: Qvinta d lavel

Flippi´n Glen Saftig Älghamburgare alt.Halloumi burgare från Rasten i briochebröd, sallad, picklad lök, coleslaw i dragonmajjo, jalapenoketchup och egna pommes på Rödöpotatis

Moose burgers or halloumiburger on brioche bread , pickled red onion, tarragon emulsion, jalapeno ketchup and french fries att Rödö potatoes
215 kr
Dryck: La Ca Barbera

Långbakad rödbeta i variation, chevrecremé, rostade solroskärnor, småbladig sallad och brynt smör. Krispigt fröbröd

Long baked beetroot in the variety, roasted sunflower seeds, goat cheese creme, salat and browned butter, and crispy seed bread
215 kr
Dryck: La Ca Barbera

Traditionellt kokt rentunga serveras med rotmos blodklimp och pepparotssmör. Korntunnbröd från Börtnan

Lightly salted reindeer tongue with blood dumplings, rutabaga mash, horseradish butter. Barley bread from Börtnan
245 kr
Dryck: Raymond amani

Fjällets plankstek med fjällfisk, ljuvlig duschesspotatis, sparris, märgsmör med ängsyra och beurre blanc och bakad tomat

Mountain plank steak at mountain fish with lovely duchesse potatoes, marrow butter and creamy sauce, baked tomatoe and aspargus
295 kr
Dryck: Julianne

Gurpi (trollkorv) Långbakad rotselleri i variation på primörer och lingon och örtig sallad med syrligt äpple

A variation on Gurpi with celeriac and lingonberries, topped with tart apples
315 kr
Escapades cab sauvignon

Tempererad suovas Långbakad kålrot i variation på primörer, blåbärssky Toppad med knaprig älgmule

Tempered suovas with slow baked swede in variation and spring vegetables, blueberries and crispy elknose
375 kr
Dryck: Los Tilos Cab Sauvignon

Fjällets plankstek Tempererat ren med ljuvlig pommes duschess smaksatt med Rastens gårdsost, kaffe & rödvinssky, suovaslindad haricote verte, bakad tomat och kvannepestosmör

Tempered reindeer with lovely pommes duschese flavored with Rastens cheese, coffee and red wine sauce, suovaswrapped haricote verte, baked tomato and angelica butter
395 kr
Dryck: Escapades cab sauvignon

Desserter

Vattlingon med maräng, variation på lingon och kondenserad mjölk

Lingonberries in water with meringue, caramelized milk and lingonberry variation
145 kr

Enbärs brulé med fjällets hjortron, pollen och kvannesorbet

Brulé at juniperberries with cloudberry and sorbét with angelica
165 kr

Tartelette fylld med svartvinbärscurd toppad m maräng och egen råmjölksglass

Blackcurrant tartlet with meringue and our own colostrum ice cream
175 kr

8 reaktion på “Äkta Mat Meny”

  1. Hej! Vi tänker äta middag hos er någon gång under sommaren, troligast i juli. Menyn låter läckert, fast vad vi förstå kommer några förändringar under sommarsäsongen. Säkert något annat smackligt.
    Vi har inte planerat helt klart, men ni verkar vara långt ifrån…någonstans! Går det att övernätta en enda natt hos er? Jag hittar bara liksom jaktpaketer…. Antagligen i Vecka 27 någon gång….

  2. Hej !
    Vi längtar jättemycket efter att få komma upp till er trevliga restaurang och få äta den fantastiskt goda maten.
    Vi besökte er några gånger sommaren 2016 och det gav mersmak. helt klart värt en resväg på 40 mil 🙂

  3. Hej! vi tänkte komma och äta den 6 Juni 4 pers ! Har ni stängt då eller är det öppet ?

    Skicka ett enkelt svar , Tack !

  4. Vi önskar 3 rätters middag för 4 vuxna och barn 4 år. Vi har även med oss en 8 mån baby. Vi önskar äta lite tidigare ca 17-1730 med en enklare varmrätt för 4 åringen.
    Fungerar det någon dag 20 -22 i april?
    Claes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En till WordPress-webbplats