_MG_6041

Äkta Mat Meny sommaren 2017

Samisk Avsmakningsmeny 1395 kr/ person

Souvas

Dryckespaket finns som tillval, lokala drycker till största del såväl alkoholfria som med alkohol

Vi erbjuder avsmakningsmeny kl 17.30 på Lördagar. Minimum 4 personer och förbokas senast 7 dagar innan

Vi börjar vår avsmakningsmeny ute (hos renarna i hagen, vintertid) och vill därför att du som gäst har varma kläder och skor, gärna mössa och vantar(vintertid) Sedan går vi in och sätter oss till bords.  Menyn avslutas sittande på renskinn på golvet och vi önkar också därför få veta om du/ ni ej har möjlighet att sitta på så sätt.

Hjärtligt välkommen till en spännande mat och kulturafton hos oss!

IMG_3722
Syrén sorbet med ljungblommor

 

Sommarmeny 2017

Mountain and Sapmi
Cloudberries, reindeer, juniper and trout. The sapmi terroir is wild with a hint of fleeting summer. The Swedish mountains are a rugged place. The people who lives here have learned to make food out of the things who grow in the mountain. We herd reindeer, fishing and hunt elk.
ELAINE ASP After working as a chef for 15 years, Elaine started the restaurant, Hävvi I Glen in the mountains of northern Sweden. Together with Thomas, a reindeer herder , they pick, cath and hunt most of their ingredients; the rest they buy from local producers. The restaurant has been nominated for many awards.
THOMAS JOHANSSON The reindeer farming of Hävvi I Glen use traditional Sami methods. All products are locally farmed and processed in harmony with nature and based on generations of experience.
9-rätters Samisk avsmakningsmeny 1395 kr/ pers Min 4 pers Förbokas 7 dagar innan
Dryckespaket 795 kr

A la Carte Meny

Starters/Förrätter

Gampa-suele. Blodplättar av renblod med frasiga kanter serveras med en sås av renflott, souvas & messmör. Serveras med en kompott på späda fjällbjörkskott, hjortron & lingon

Pancake of reindeer blood with a sauce of souvas and whey. Served with a compote of delicate birch shoots, cloudberries and lingonberries
125 kr/ 185 kr

Tartar på kåtarökt röding och färsk öring, friterad grönkål, havtornsreduktion, emulsion på ciderättika och dill, bakat märgben av ren, friterat fiskskinn och gravad äggula

Smoked Mountain char, seabuchtorn, fried kale, mayonnaise at applevinegar. Roasted marrow, fried fishskinn and eggplum
155 kr
Dryck: Bott-Geyl Pinot/ Juliane eller silvaner

Tataki på renfilé marinerad kantarell, friterad rödlök, kvanne & soyamajjo, blodbrödskrutonger, picklad kvanne och gravad rödingrom

Tataki at reindeer filét, chanterelle, fisheggs from char, herbs emulsion, fried onion, krispy bloodbread, pickled angelica and marinated eggplum
175 kr
Dryck: Mc Manis Zinfandel/Les P Sancerre

Main Course/Varmrätter
Suovas Leipie. Lättstekt och tunnt skivad Suovas från renstek serveras på ett surdegsbröd från Klövsjö Stenugnsbageri, ostcreme på Granjon ost från Kullens i Klövsjö, blåbärschutney och droppade havtorn
Lightly fried and thinly sliced Suovas from reindeer meat served in a sourdough bread from Klövsjö Stenugnsbageri, salad, vegetables, blueberrys and a cheesecreme
195 kr
Dryck: Gayda Cabernet franc/Ledge Wizard
Flippi´n Glen Saftig älghamburgare i briochebröd från Klövsjö, sallad, picklad lök, colslaw i fänkål & dragonmajjo, jalapenoketchup och egna pommes på Rödöpotatis
Moose burger, briochebread from Klövsjö, pickled red onion, fennel & dragonmayonnaise, jalapeno ketchup and pommes att Rödö potatoes
215 kr
Dryck: Shebang/ Blankbottle Familiemoord

Långbakad rödbeta i variation, tjävrecremé på Kullens ost Klövsjö, rostade solroskärnor, småbladig sallad och brynt smör. Krispigt fröbröd

Long baked beetroot in the variety, roasted sunflower seeds, goat cheese creme, salat and browned butter
215 kr
Dryck: Flora springs cab/Les Pierrier Sancerre

Halstrad fjällfisk filé på ljummen sallad av betor och primörer, havtornsreduktion, friterad kvanne och märgsmör med fjällsyra
Seard Mountain char, mixed salat at beets, seabuchtorn, fried angelica and butter with marrow and mountain herbs
275 kr
Dryck: san Veroy/ Manni Nössing

Färsk Torskrygg från Åre atlantfisk
Rimmad och bakad torskrygg serveras med brynt smör & gravad rödingrom. Till serveras en syrlig sallad på tomat, sockerärta och dill. Ljuvlig puré på palsternacka
Cod from Åre atlant fish with marinated fisheggs, browned butter, tart salat with tomatoes, peas and herbs, cremy parsnip
275 kr
Dryck: San Veroy/Brewer Chardonnay

Köttig sallad på älgfile´serveras på krispig sallad, sparris, friterad småpotatis, hyvlad maximus, blåbär och dragon majjo
Meaty salat at elk filét, fried potatoes, blueberry, maximus cheese from Klövsjö and tarragon mayonnaise
295 kr
Dryck: Sant Amant/ Ledge Wizard

Kåtarökt renhjärta Långbakad rotselleri i variation på primörer och blåbär, krispig älgmule och örtig sallad med syrligt äpple
Smoked reindeer hart with slow baked celeriac in variation and spring vegetables, crispy elknose, blueberries, tart salad at apple and herbs
315 kr
Dryck: Bogle cab sauv/Blankbottle Familiemoord

Fjällets Plankstek Tempererat ren med ljuvlig duschess smaksatt med Maximus, kaffe & rödvinssky, souvaslindad haricote verte, bakad tomat och kvannepestosmör
Temperate reindeer with lovely duschess flavored with Maximus, coffee and red wine sauce, souvaslindad haricote verte, baked tomato and angelica butter
395 kr
Dryck: Oliver Riviere/ Sant Amant
Desserter
Kalvdans på råmjölk från Oviken serveras med mjölk från Hoverberg och knäckiga flarn med kanel
Pudding at colostrum and milk from Hoverberg, crispy cinnamon cake
145 kr
Enbärs brulé med fjällets hjortron maräng med pollen och sorbet på hjortron och havtorn
Brulé at juniperberries whit cloudberry, meringue and sorbét at cloudberry and seabuchtorn
165 kr
Tartelette fylld med kvannecurd och rabarberkompott toppad m italiensk maräng och egen hallonsorbét
Tartlette at angelica and rhubarb meringue and raspberrysorbét
175 kr

7 reaktion på “Äkta Mat Meny sommaren 2017”

  1. Hej! Vi tänker äta middag hos er någon gång under sommaren, troligast i juli. Menyn låter läckert, fast vad vi förstå kommer några förändringar under sommarsäsongen. Säkert något annat smackligt.
    Vi har inte planerat helt klart, men ni verkar vara långt ifrån…någonstans! Går det att övernätta en enda natt hos er? Jag hittar bara liksom jaktpaketer…. Antagligen i Vecka 27 någon gång….

  2. Hej !
    Vi längtar jättemycket efter att få komma upp till er trevliga restaurang och få äta den fantastiskt goda maten.
    Vi besökte er några gånger sommaren 2016 och det gav mersmak. helt klart värt en resväg på 40 mil :)

  3. Hej! vi tänkte komma och äta den 6 Juni 4 pers ! Har ni stängt då eller är det öppet ?

    Skicka ett enkelt svar , Tack !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>