_MG_6041

Äkta Mat Meny 2017

Samisk Avsmakningsmeny 1395 kr/ person

Souvas

Dryckespaket finns som tillval, lokala drycker till största del såväl alkoholfria som med alkohol

Vi erbjuder avsmakningsmeny kl 17.30 på Lördagar. Minimum 4 personer och förbokas senast 7 dagar innan

Vi börjar vår avsmakningsmeny ute (hos renarna i hagen, vintertid) och vill därför att du som gäst har varma kläder och skor, gärna mössa och vantar(vintertid) Sedan går vi in och sätter oss till bords.  Menyn avslutas sittande på renskinn på golvet och vi önkar också därför få veta om du/ ni ej har möjlighet att sitta på så sätt.

Hjärtligt välkommen till en spännande mat och kulturafton hos oss!

IMG_3722
Syrén sorbet med ljungblommor

 

Vintermeny 2017

Mountain and Sapmi
Cloudberries, reindeer, juniper and trout. The sapmi terroir is wild with a hint of fleeting summer. The Swedish mountains are a rugged place. The people who lives here have learned to make food out of the things who grow in the mountain. We herd reindeer, fishing and hunt elk.
ELAINE ASP After working as a chef for 15 years, Elaine started the restaurant, Hävvi I Glen in the mountains of northern Sweden. Together with Thomas, a reindeer herder , they pick, cath and hunt most of their ingredients; the rest they buy from local producers. The restaurant has been nominated for many awards.
THOMAS JOHANSSON The reindeer farming of Hävvi I Glen use traditional Sami methods. All products are locally farmed and processed in harmony with nature and based on generations of experience.
9-rätters Samisk avsmakningsmeny 1395 kr/ pers Min 2 pers Förbokas 7 dagar innan
Dryckespaket 795 kr

A la Carte Meny

Starters/Förrätter

Gampa-suele. Blodplättar av renblod med frasiga kanter serveras med en sås av renflott, souvas & messmör. Serveras med en kompott på späda fjällbjörkskott, hjortron & lingon

Pancake of reindeer blood with a sauce of souvas and whey. Served with a compote of delicate birch shoots, cloudberries and lingonberries
125 kr/ 185 kr

Dryck: Meloso Temranillo/ Parusso Ornati Barbera

Kåtarökt fjällöring & Jordärtskocka i variation, syrade havtorn & havtornsreduktion. Friterat skinn, krispigt fröbröd och Riven bottarga
Smoked Mountain char, arthichol in variation, pickled seabuchtorn and sirup. Fried fishskinn and bottarga
155 kr
Dryck: Pinot Grigio 2013/Ojai Riesling

Tartar på Älgsouvas, cognacsgravad rödingrom från egna vatten, örtig emulsion, vildjäst blåbärsvinäger, friterad grönkål, blodbrödskrutonger, ugnsbakat märgben, friterad lök och riven gravad äggula
Tartar at elksouvas, fisheggs from char, herbs emulsion, fried kale, krispy bloodbread, roasted marrow and marinated eggplum, blueberry vinegar
165 kr
Dryck: Halos Grenach-syrah/Les P Sancerre
Gravad Ripbröst serveras på smörstekt gahkoe, syrlig äppelsallad m björkskott, pepparotscremé och ljummen sky
Marinated grouse at samie bread (gahkoe), salat at appels and birch, horseradish cremé and gravy
175 kr
Dryck: Bordeaux Chateau Chéne/ Le Bihan

Main Course/Varmrätter

Suovas Leipie. Lättstekt och tunnt skivad Suovas från renstek serveras på ett surdegsbröd från Klövsjö Stenugnsbageri, ostcreme på Granjon ost från Kullens i Klövsjö, blåbärschutney och droppade havtorn
Lightly fried and thinly sliced Suovas from reindeer meat served in a sourdough bread from Klövsjö Stenugnsbageri, salad, vegetables, blueberrys and a cheesecreme
185 kr
Dryck: JT Rouge/Ledge Catacombs

Flippi´n Glen Saftig älghamburgare i eget briochebröd, sallad, picklad lök, colslaw i fänkål & dragonmajjo, jalapenoketchup och egna pommes på Rödöpotatis
Moose burger, own briochebread, pickled red onion, fennel & dragonmayonnaise, jalapeno ketchup and pommes att Rödö potatoes
195 kr
Dryck: Chateau Chéne/ Cal y canto

Långbakad kålrot i variation, tjävrecremé på Kullens ost Klövsjö, rostade solroskärnor, småbladig sallad och brynt smör. Krispigt fröbröd
Long baked swede in the variety, roasted sunflower seeds, goat cheese creme, salat and browned butter
195 kr
Dryck: Shed 6 Pinot Noir/Les Pierrier Sancerre

Färsk Torskrygg från Åre atlantfisk
Rimmad och bakad torskrygg serveras med brynt smör & gravad rödingrom. Till serveras en ljummen sallad på rotfrukter och dill. Ljuvlig puré på palsternacka
Cod from Åre atlant fish with marinated fisheggs, browned butter, vegetables with herbs and cremy parsnip
275 kr
Dryck: Labrache Lafont/Cahors Solis

Gurpi Trollkorv( renfärs, fett och kryddor inlindat i nätfett som kallröks i kåta) Långbakad rotselleri i variation på primörer och lingon, örtig sallad med syrligt äpple
Special sami Sausage with slow baked celeriac in variation and spring vegetables, lingonberries, tart salad at apple and herbs
295 kr
Dryck: Meloso Tempranillo/Ledge Catacombs

Rimmad kokt rentunga rotsaker och blodklimp. Serveras i buljong. Pepparotscremé. Korntunnbröd från Börtnan
Traditionally boiled reindeer tongue, root vegetables and blood dumpling. Horseradish cremé
295 kr
Dryck: JT Rouge/ Halos de Jupiter

Fjällets Plankstek Tempererat ren med ljuvlig duschess smaksatt med Maximus, kaffe & rödvinssky, souvaslindad haricote verte, bakad tomat och kvannepestosmör
Temperate reindeer with lovely duschess flavored with Maximus, coffee and red wine sauce, souvaslindad haricote verte, baked tomato and angelica butter
395 kr
Dryck: Alonso del Yerro/ Halos de Jupiter

Desserter
Vår ljumma blåbärssoppa med enbärsglass och egna biskvier och kanderad kvanne
Warm blueberry soup whit icecream of juniperberrys and cakes
145 kr

Choklad brulé kompott av rabarber och hallon, kvannesorbet och ljungblommor
Chockolate brulé whit jam at ruhbarb and rasberrys
155 kr

Hjortrontartelette toppad m italiensk maräng och vaniljcremé på råmjölk, strösslad pistagenöt
Tartlette at Cloudberries meringue and pastry cream at colostrum
165 kr

Fjällmeny

Suovas Leipie. Lättstekt och tunnt skivad Suovas från renstek serveras på ett surdegsbröd från Klövsjö Stenugnsbageri, ostcreme på Granjon ost från Kullens i Klövsjö, blåbärschutney och droppade havtorn
185 kr
Flippi´n Glen Saftig älghamburgare i eget briochebröd, sallad, picklad lök, colslaw i fänkål & dragonmajjo, jalapenoketchup och egna pommes på Rödöpotatis
195 kr
Egna Pizzor bakade på Ångsta Mjöl
1-2 personers 215 kr
3-4 personers 285 kr
Egen Tomatsås och mozarella på alla pizzor
Köp till vitlökssås 15 kr

Vaerie
Egen Souvas av ren, tunt sidfläsk från Änge, trattkantareller, rödlök, grönkål, och tomat

Biejjie
Marinerad, strimlad älgstek, paprika, rödlök och färska chapinjoner

Aske
Tjävre (getost) från Kullens i Klövsjö, blancherad rödbeta, ruccola, solrosfrön och ringlad honung från Borgen i Oviken

3 reaktion på “Äkta Mat Meny 2017”

  1. Hej! Vi tänker äta middag hos er någon gång under sommaren, troligast i juli. Menyn låter läckert, fast vad vi förstå kommer några förändringar under sommarsäsongen. Säkert något annat smackligt.
    Vi har inte planerat helt klart, men ni verkar vara långt ifrån…någonstans! Går det att övernätta en enda natt hos er? Jag hittar bara liksom jaktpaketer…. Antagligen i Vecka 27 någon gång….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>