Äkta Mat Meny

Samisk Avsmakningsmeny 1395 kr/ person

Souvas

Dryckespaket finns som tillval, lokala drycker till största del såväl alkoholfria som med alkohol

Vi erbjuder avsmakningsmeny kl 17.30 följande datum: 7/7, 8/8, 14/8 och 18/8 Minimum 4 personer och förbokas senast 7 dagar innan

Vi börjar vår avsmakningsmeny ute (hos renarna i hagen, vintertid) och vill därför att du som gäst har varma kläder och skor, gärna mössa och vantar(vintertid) Sedan går vi in och sätter oss till bords.  Menyn avslutas sittande på renskinn på golvet och vi önkar också därför få veta om du/ ni ej har möjlighet att sitta på så sätt.

Hjärtligt välkommen till en spännande mat och kulturafton hos oss!

IMG_3722
Syrén sorbet med ljungblommor

 Sommarmeny 2018

Mountain and Sapmi
Cloudberries, reindeer, juniper and trout. The sapmi terroir is wild with a hint of fleeting summer. The Swedish mountains are a rugged place. The people who lives here have learned to make food out of the things who grow in the mountain. We herd reindeer, fishing and hunt elk.
ELAINE ASP After working as a chef for 15 years, Elaine started the restaurant, Hävvi I Glen in the mountains of northern Sweden. Together with Thomas, a reindeer herder , they pick, cath and hunt most of their ingredients; the rest they buy from local producers. The restaurant has been nominated for many awards.
THOMAS JOHANSSON The reindeer farming of Hävvi I Glen use traditional Sami methods. All products are locally farmed and processed in harmony with nature and based on generations of experience.
9-rätters Samisk avsmakningsmeny 1395 kr/ pers Min 4 pers Förbokas 7 dagar innan
Dryckespaket 795 kr

A la Carte Meny

Starters/Förrätter

Gampa-suele. Blodplättar av renblod med frasiga kanter serveras med en sås av renflott, souvas & messmör. Serveras med en kompott på späda fjällbjörkskott, hjortron & lingon

Crispy reindeer blood pancakes served with a sauce of reindeer lard and whey cheese. With a jam of delicate birch shoots, cloudberries and lingonberries
135 kr/ 195 kr

Dryck: Caruso Italien

Tataki på fjällfisk emulsion på brynt smör, märg och björkjouce, havtornsreduktion, picklad kvanne, hjortron och friterad jordärtskockas. Gravad rödingrom och Krispigt blodbröd

Mountain fisch filét Tataki, fisheggs from char, seabuckthorn, butter emulsion with marrow, fried artichoke, krispy bloodbread, and pickled angelica.

175 kr

Dryck: Vermentino Sardinien/ Juliane Reisling Italien

Halstrat kåtarökt renhjärta med krispig älgmule glaserade rödbetor, örtoljade morötter och palsternackpuré och blåbär

Smoked reindeerhart with crispy elknose marinated carrots, beetroot, parsnip puré and blueberries
175 kr

Dryck: Caruso Italien

Main Course/Varmrätter

Suovas Leipie. Lättstekt och tunnt skivad Suovas från renstek serveras på ett surdegsbröd, ostcreme på Gårds ost från Rastens Mejeri, blåbärschutney och droppade havtorn

Lightly fried and thinly sliced Suovas from reindeer meat served in a sourdough bread, salad, vegetables, blueberrys and a cheesecreme, seabuckthorn
195 kr

Dryck: Vega tempranillo

Flippi´n Glen Saftig Älghamburgare alt.Halloumi burgare från Rasten i briochebröd, sallad, picklad lök, coleslaw i dragonmajjo, jalapenoketchup och egna pommes på Rödöpotatis

Moose burger or halloumiburger in briochebread , pickled red onion, dragonmayonnaise, jalapeno ketchup and pommesfries att Rödö potatoes
215 kr

Dryck: Blank bottle Sydafrika

Långbakad rödbeta i variation, chevrecremé, rostade solroskärnor, småbladig sallad och brynt smör. Krispigt fröbröd

Long baked beetroot in the variety, roasted sunflower seeds, goat cheese creme, salat and browned butter, and crispy seed bread
215 kr

Dryck: Manni Nössing Tyskland

Köttig sallad på lammracks´ serveras på krispig sallad, sparris, friterad timjanpotatis, hyvlad gårdsost, svartvinbärsreduktion och vitlöksmör

Meaty salat at lambracks, fried potatoes, aspargus, sause of cassis, cheese from Rasten and garlic butter
295 kr

Dryck: Il Pogione Sangiovese Italien

Halstrad fjällfisk filé på ljummen sallad av betor och primörer, havtornsreduktion, friterad kvanne och märgsmör med fjällsyra
Seard Mountain char, mixed salat at beets, seabuchtorn, fried angelica and butter with marrow and mountain herbs
275 kr

Dryck: Vermentino Sardinien/ Juliane Reisling Italien

 

Gurpi (trollkorv) Långbakad rotselleri i variation på primörer och lingon och örtig sallad med syrligt äpple

Gurpi ( samie sausage )with slow baked celeriac in variation and spring vegetables, lingonberries, tart salad at apple and herbs
315 kr

Dryck: Jt nages red/ ll poggione Sangiovese Italien

Tempererat reninnanlår Rotfruktsterrine med gårdsost från Rastens alt. Pommes från rödöpotatis, blåbär och mörk choklad sås, primörer och vispat brynt kvannesmör

Tempered reindeer with lovely pommfries from Rödön or root terrine, blueberry and choklat wine sauce, vegetables and angelica butter
395 kr

Dryck: Sea Smoke /Flora Springs Cab

 

Desserter

Cremé caramel i fjällbjörksirap med fjällets hjortron, rivet torkat renkött och knäcksmulor

Cremé caramel in sirup of birch with cloudberry, dryed reindeermeat and cookies

165 kr

Råmjölksglass i gåmpakräm med rostad sockerkaka

Our own icecream att the first milk in a herbjam and a soft cake

165 kr

Tartelette fylld med kvannecurd och rabarberkompott toppad m italiensk maräng och egen kvannesorbét

Tartlette at angelica and rhubarb meringue and angelicasorbét

175 kr

8 reaktion på “Äkta Mat Meny”

  1. Hej! Vi tänker äta middag hos er någon gång under sommaren, troligast i juli. Menyn låter läckert, fast vad vi förstå kommer några förändringar under sommarsäsongen. Säkert något annat smackligt.
    Vi har inte planerat helt klart, men ni verkar vara långt ifrån…någonstans! Går det att övernätta en enda natt hos er? Jag hittar bara liksom jaktpaketer…. Antagligen i Vecka 27 någon gång….

  2. Hej !
    Vi längtar jättemycket efter att få komma upp till er trevliga restaurang och få äta den fantastiskt goda maten.
    Vi besökte er några gånger sommaren 2016 och det gav mersmak. helt klart värt en resväg på 40 mil 🙂

  3. Hej! vi tänkte komma och äta den 6 Juni 4 pers ! Har ni stängt då eller är det öppet ?

    Skicka ett enkelt svar , Tack !

  4. Vi önskar 3 rätters middag för 4 vuxna och barn 4 år. Vi har även med oss en 8 mån baby. Vi önskar äta lite tidigare ca 17-1730 med en enklare varmrätt för 4 åringen.
    Fungerar det någon dag 20 -22 i april?
    Claes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *